Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése - ÉMOP-3.3.1-11-2011-0036

ÉMOP-3.3.1-11-2011-0036 sz. projekt
Az Európai Unió támogatásával az ÉMOP 3.3.1-2011-11-0036 Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése című pályázati program keretében megvalósult a miskolci Regionális Civil Központ Alapítvány székhelyének és telephelyének felújítása, energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése, ezzel maximálisan eleget téve a munkaerő-piaci szolgáltatásnyújtás akkreditációs követelményeinek.

A fejlesztés eredményeként a szervezet Weidlich udvarban működő Humán Szolgáltató Központja modern, célszerűen berendezett és korszerűen felszerelt, akadálymentes helyiségben tudja fogadni álláskereső és képzésre jelentkező ügyfeleit. Térítésmentes munkaerő-piaci támogatásai sorát a már jól ismert szolgáltatások mellett - mint munkaerő-piaci tanácsadások és álláskeresési technikák átadása - kibővítette olyan újszerű és innovatív szolgáltatásokkal is, mint az Álláskereső Klub és az On-line munkaerő-piaci tanácsadás.

A szolgáltatásnyújtás feltételeit a magasan képzett és elkötelezett munkatársak mellett a legkorszerűbb informatikai és technikai felszerelések támogatják, melyek szintén a projekt keretében kerültek beszerzésre. A B.-A.-Z. megye területén megvalósuló szolgáltatások hatékonyságának biztosítását vállaltirányítási rendszer támogatja, ami lehetővé teszi a nagy számú külső munkatárs összehangolt feladatvégzését, a gyors és eredményes elhelyezések érdekében.

A fejlesztések eredményeként a szolgáltatásban részesülők közül 50% fölé emelkedett a sikeresen állásba, illetve képzésbe helyezettek száma, ezzel jelentősen javult ügyfeleink elégedettsége. Tapasztalatainkat szakmai képzés és műhelyek keretében igyekeztünk átadni hasonló munkaerő-piaci tevékenységet végző civil szervezetnek és szakembereknek.