"HA NEM VAGY KÉSZ VÁLTOZTATNI AZ ÉLETEDEN, NEM LEHET SEGÍTENI RAJTAD."   (Hippokratész)
Hírek
Gyereknap Lyukóvölgy - Gulyakúton
2014.05.28.
Május 31-én, szombaton - a szokottnál is hangosabb - móka és kacagás hangjai töltik majd be a Lyukói Közösségi Házat és környékét, ugyanis gyereknapot tartunk. Részletek a "tovább" mögött.

A TÁMOP 5.3.5-11/1-2012-0010 számú, „Szegregált lakókörnyezetben élők felzárkózását segítő komplex program Lyukóvölgy – Gulyakúton” elnevezésű projekt részeként gyereknapot tartunk május 31-én, szombaton. A MMJV Önkormányzata, a Regionális Civil Központ Alapítvány (ReCIK), és a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) alkotta konzorcium, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Lyukói Közösségi Házban várja vendégeit.

Az összetett projekt több szálon segíti a lakosok felzárkózását, ezek egyikeként komoly hangsúlyt fektetünk a közösségépítésre is. A gyereknapi rendezvény a közösségi élményt hivatott biztosítani az egész család számára, emellett a programban résztvevők is megmutathatják tudásukat (zene, tánc, szavalás…).

 

A program a következők szerint alakul:

10:00 Megnyitó

A köszöntőt Kovács Kamilla, a projekt szakmai vezetője mondja el, a rendezvényt pedig Hrotkó László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Magyarországi Régiós szervezetének titkára nyitja meg.

Az ünnepélyes megnyitót követően fellép a LY16 zenekar, ami a projekt zenei klubján keresztül alakult meg és működik, a zenés-táncos foglalkozásokon résztvevő gyerekek adnak elő autentikus cigány táncokat, valamint egy, a projektben résztvevő kislány fog szavalni.

 

11:00 – 15:00 Gyereknapi programok

Változatos programokkal készülünk a kilátogató gyerekeknek, szüleinek, és vendégeinknek. Az érdeklődőket kézműves foglalkozás, ugrálóvár (amit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosít), fantáziafotó, családi vetélkedő, játékos sportversenyek, és büfé várják.

 

15:00 – 16:00 Kalo Drom zenekar

Élőzenés koncert.

 

A programon való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött – mintegy 180 vendégre számítunk.

 

Képek a tavalyi gyereknapi rendezvényünkről ide kattintva tekinthetőek meg.